Haak je mee?

Haak je mee?

De meeste mensen in de groep haken maar breien (met een breiring) mag natuurlijk ook!

Hieronder de richtlijnen voor de verschillende dingen die gehaakt worden. Ben je klaar met het haken dan kan je ze inleveren bij een van de inleverpunten. Dit verschilt per regio dus kijk voor tijden en locaties even op de facebookpagina.

Dekentjes:

De dekentjes worden gehaakt van een acryl of katoen garen. Eisen aan de wol zijn dat deze in de wasmachine kan, niet pluist en niet kriebelt. Geschikte wol is bijvoorbeeld: Saskia garen van de Wibra of Royal van Zeeman.

De kleurcombinatie bepaal je zelf,gezellige kleurtjes vinden kinderen altijd leuk. Daarnaast kan je ook deken aan dekentjes met een thema zoals Disney.
Dus leef je uit en maak het zoals je zelf leuk vindt.

De Maten:
Babydekentjes zijn 60×90 cm
Tussendekens: 80×120 cm
Grote kinderdekens 90/100 X minimaal 140.

Let op! : Op dit moment is er vooral behoefte aan grote dekens. Een aantal afdelingen hebben een stop op baby-dekens.

Zorgenvriendjes:

Voor de broertjes en zusjes zijn we opzoek naar zorgenvriendjes of knuffels. Een zorgenvriendje is een knuffel met een mondje of een vakje. Een kind kan zijn zorgen opschrijven/tekenen en in het mondje stoppen. Hij eet de zorgen dus op. Een ouder kan deze later uit de knuffel halen zodat hij/zij weet wat er speelt.
Ook zorgenvriendjes mogen alle kleuren zijn, daarnaast ben je vrij in het varieren met kleding/oren/armen/benen. Er zijn verschillende patronen beschikbaar, vraag dit na via de mail of de facebookpagina.

Hartjes:

Voor de ouders zijn er troosthartjes, dit zijn kleine gehaakte hartjes als sleutelhanger. Er zijn verschillende patronen beschikbaar, vraag dit na via de mail of de facebookpagina.