Haak je mee?

Haak je mee?

De meeste mensen in de groep haken maar breien (met een breiring) mag natuurlijk ook!

Hieronder de richtlijnen voor de verschillende dingen die gehaakt worden. Ben je klaar met het haken dan kan je ze inleveren bij een van de inleverpunten. Dit verschilt per regio dus kijk voor tijden en locaties even op de facebookpagina.

Dekentjes:

De dekentjes worden gehaakt van een acryl of katoen garen. Eisen aan de garen zijn dat deze in de wasmachine kan, niet pluist en niet kriebelt. Geschikte garen zijn bijvoorbeeld: Saskia garen van de Wibra of Royal van Zeeman.

Voor de kleine dekens is een gesloten steek van belang, zo raken de kleine vingers of bijvoorbeeld een infuus niet beknelt. Zorg altijd dat je de kleurovergangen goed afhecht.

De kleurcombinatie bepaal je zelf, gezellige kleurtjes vinden kinderen altijd leuk. Daarnaast kan je ook deken aan dekentjes met een thema zoals Disney.
Dus leef je uit en maak het zoals je zelf leuk vindt.

De Maten:
Babydekens zijn 60×90 cm (let op: een aantal afdelingen hebben een stop)
Tussendekens: 80×120 cm
Grote kinderdekens 90/100 × minimaal 140.

Let op!  Op dit moment is er vooral behoefte aan grote dekens. Een aantal afdelingen hebben een stop op babydekens.

Zorgenvriendjes:

Voor de broertjes en zusjes zijn we opzoek naar zorgenvriendjes of knuffels. Een zorgenvriendje is een knuffel met een mondje of een vakje. Een kind kan zijn zorgen opschrijven/tekenen en in het mondje stoppen. Hij eet de zorgen dus op. Een ouder kan deze later uit de knuffel halen zodat hij/zij weet wat er speelt.
Ook zorgenvriendjes mogen alle kleuren zijn, daarnaast ben je vrij in het variëren met kleding/oren/armen/benen. Er zijn verschillende patronen beschikbaar, vraag dit na via de mail of de facebookpagina.

Hartjes:

Voor de ouders zijn er troosthartjes, dit zijn kleine gehaakte hartjes als sleutelhanger. Er zijn verschillende patronen beschikbaar, vraag dit na via de mail of de facebookpagina.