Over ons

Over ons

Welkom op de website van het troostdekentje.

Wij haken belangeloos dekentjes voor chronisch of levensbedreigend zieke kinderen of kinderen die op een andere manier niet vol van hun jeugd kunnen genieten. Veel van deze kinderen komen al vroeg in aanraking met het ziekenhuis. Ook broertjes en zusjes van deze kinderen komen we wat troost brengen, zij kunnen een knuffel of een zorgenvriendje aanvragen.

Op 18 januari 2015 is de eerste afdeling van het troostdekentje in Almelo opgericht. Sindsdien zijn er steeds meer groepen ontstaan. Momenteel zijn er vier groepen: Overijssel, Zuid-Holland zuid, Gelderland en Goeree Overflakkee Zeeland, Brabant, Noord-HollandDrenthe, en Zuid-Holland Noord.

We hebben al heel veel kinderen en ouders steun en troost kunnen geven. Dat is erg fijn om te horen, want dat maakt het haken extra mooi. We kunnen het niet alleen! We zoeken mensen die helpen met haken, een bijdrage willen leveren voor wol (acryl) of de verzendkosten. Ook andere bijdragen zijn welkom. Kijk verder op deze site voor meer informatie

14 Replies to “Over ons”

 1. Geachte,

  In de bibliotheek van Heerenveen komt elke week een groep vrouwen bij elkaar die handwerken voor het goede doel. Deze groep (Creatief Café) is ontstaan uit het project van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Nu dit project afgelopen is zijn wij op zoek naar goede doelen die onze nieuwe spullen kunnen gebruiken. Na de grote dekens kunnen wij baby/kinderdekentjes, knuffels, poppen etc. maken.
  Ik zie echter dat er in Friesland nog geen groep is voor Troostdekentje.
  Graag hoor ik van u of wij iets voor u kunnen betekenen en of wij ergens materiaal kunnen inleveren.

  Met vriendelijke groet,
  Hinke Woudt-Westra

  1. Beste Hinke,

   Wat leuk dat jullie (mogelijk) voor ons willen haken. Dat is van harte welkom. De meeste groepen hebben een adres waar je het naartoe kan verzenden (deze staat op de facebook pagina’s). langs brengen kan natuurlijk ook, iedere groep heeft zijn eigen inleverpunten.

   Groet,
   Webbeheer troostdekentje.

  1. Beste Marga, Voor jou is het troostdekentje Zuid-Holland Noord / Noord Holland het dichtste bij. Op de facebookpagina vind je de actuele inleverpunten voor deze regio.

 2. Ik heb een groot troostdekentje gehaakt. En deze wil ik graag doneren.
  Hebben jullie voor mij het adres

 3. Wat een ontzettend mooi doel is dit toch.
  Ik heb een troostdekentje gehaakt in eerste instantie zou dit voor mijn dochtertje worden. Maar ik kwam dit tegen en dacht, dit dekentje wil ik graag doneren. Daarbij nu wat anders aan het haken voor haar. Ik haak nog niet zo lang maar ben super trots op het resultaat. Het past op een peuterbedje. Dus is een grotere deken. Ik woon zelf in Beverwijk en wil hem graag opsturen.

  Lieve groetjes Saskia Minnaar

  1. Beste Saskia, Wat leuk dat je voor ons aan het haken bent. Voor jou is de regio Zuid-Holland Noord/Noord Holland het dichtste bij. Op hun facebookpagina vind je de actuele inleverpunten.

  1. Het patroon van een zorgenvriendje (met/zonder rits) staan op de facebook-pagina’s van de verschillende groepen. Er is zowel een brei als een haakpatroon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *