Over ons

Over ons

Category : Algemeen

Welkom op de website van het troostdekentje.

Wij haken belangeloos dekentjes voor chronisch of levensbedreigend zieke kinderen of kinderen die op een andere manier niet vol van hun jeugd kunnen genieten. Veel van deze kinderen komen al vroeg in aanraking met het ziekenhuis. Ook broertjes en zusjes van deze kinderen komen we wat troost brengen, zij kunnen een knuffel of een zorgenvriendje aanvragen.

Op 18 januari 2015 is de eerste afdeling van het troostdekentje in Almelo opgericht. Sindsdien zijn er steeds meer groepen ontstaan. Momenteel zijn er vier groepen: Overijssel, Zuid-Holland zuid, Gelderland en Goeree Overflakkee Zeeland, Brabant, Noord-HollandDrenthe, en Zuid-Holland Noord.

We hebben al heel veel kinderen en ouders steun en troost kunnen geven. Dat is erg fijn om te horen, want dat maakt het haken extra mooi. We kunnen het niet alleen! We zoeken mensen die helpen met haken, een bijdrage willen leveren voor wol (acryl) of de verzendkosten. Ook andere bijdragen zijn welkom. Kijk verder op deze site voor meer informatie


2 Comments

Hinke Woudt-Westra

september 4, 2018 at 9:04 am

Geachte,

In de bibliotheek van Heerenveen komt elke week een groep vrouwen bij elkaar die handwerken voor het goede doel. Deze groep (Creatief Café) is ontstaan uit het project van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Nu dit project afgelopen is zijn wij op zoek naar goede doelen die onze nieuwe spullen kunnen gebruiken. Na de grote dekens kunnen wij baby/kinderdekentjes, knuffels, poppen etc. maken.
Ik zie echter dat er in Friesland nog geen groep is voor Troostdekentje.
Graag hoor ik van u of wij iets voor u kunnen betekenen en of wij ergens materiaal kunnen inleveren.

Met vriendelijke groet,
Hinke Woudt-Westra

  admin

  september 4, 2018 at 7:14 pm

  Beste Hinke,

  Wat leuk dat jullie (mogelijk) voor ons willen haken. Dat is van harte welkom. De meeste groepen hebben een adres waar je het naartoe kan verzenden (deze staat op de facebook pagina’s). langs brengen kan natuurlijk ook, iedere groep heeft zijn eigen inleverpunten.

  Groet,
  Webbeheer troostdekentje.

Leave a Reply