Over ons

Over ons

Welkom op de website van het troostdekentje.

Wij haken belangeloos dekentjes voor voor kinderen die extra zorg of troost nodig hebben, in welke vorm dan ook.

Hierbij kunt u denken aan kinderen met een ernstige- en/of chronische ziekte waardoor zij in hun jonge leventje vaker in een ziekenhuis moeten verblijven, een handicap, prematuur geboren en psychische problemen. Tevens doen wij dit voor kinderen die het moeilijk hebben en hinder ondervinden in het kind zijn, hierbij kunt u denken aan kinderen met autisme, ADHD; kinderen waarvan een ouder ernstig ziek is, waarvan een ouder of broertje/zusje is overleden, kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld, pleegzorg etc.

Ook broertjes en zusjes van deze kinderen komen we wat troost brengen, zij kunnen een knuffel of een zorgenvriendje aanvragen. Voor de ouders haken wij een Troosthartje om ook hen een hart onder de riem te steken.

Op 18 januari 2015 is de eerste afdeling van het troostdekentje in Almelo opgericht. Sindsdien zijn er steeds meer groepen ontstaan. Momenteel zijn er vijf groepen die alle provincies bedekken: Overijssel , Zuid-Holland, Zeeland, Brabant, Utrecht, Gelderland, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Limburg, Drenthe.

We hebben al heel veel kinderen en ouders steun en troost kunnen geven. Dat is erg fijn om te horen, want dat maakt het haken extra mooi. We kunnen het niet alleen! We zoeken mensen die helpen met haken, een bijdrage willen leveren voor wol (acryl) of de verzendkosten. Ook andere bijdragen zijn welkom. Kijk verder op deze site voor meer informatie

15 thoughts on “Over ons

 1. Geachte,

  In de bibliotheek van Heerenveen komt elke week een groep vrouwen bij elkaar die handwerken voor het goede doel. Deze groep (Creatief Café) is ontstaan uit het project van de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld. Nu dit project afgelopen is zijn wij op zoek naar goede doelen die onze nieuwe spullen kunnen gebruiken. Na de grote dekens kunnen wij baby/kinderdekentjes, knuffels, poppen etc. maken.
  Ik zie echter dat er in Friesland nog geen groep is voor Troostdekentje.
  Graag hoor ik van u of wij iets voor u kunnen betekenen en of wij ergens materiaal kunnen inleveren.

  Met vriendelijke groet,
  Hinke Woudt-Westra

  1. Beste Hinke,

   Wat leuk dat jullie (mogelijk) voor ons willen haken. Dat is van harte welkom. De meeste groepen hebben een adres waar je het naartoe kan verzenden (deze staat op de facebook pagina’s). langs brengen kan natuurlijk ook, iedere groep heeft zijn eigen inleverpunten.

   Groet,
   Webbeheer troostdekentje.

  1. Beste Marga, Voor jou is het troostdekentje Zuid-Holland Noord / Noord Holland het dichtste bij. Op de facebookpagina vind je de actuele inleverpunten voor deze regio.

 2. Ik heb een groot troostdekentje gehaakt. En deze wil ik graag doneren.
  Hebben jullie voor mij het adres

 3. Wat een ontzettend mooi doel is dit toch.
  Ik heb een troostdekentje gehaakt in eerste instantie zou dit voor mijn dochtertje worden. Maar ik kwam dit tegen en dacht, dit dekentje wil ik graag doneren. Daarbij nu wat anders aan het haken voor haar. Ik haak nog niet zo lang maar ben super trots op het resultaat. Het past op een peuterbedje. Dus is een grotere deken. Ik woon zelf in Beverwijk en wil hem graag opsturen.

  Lieve groetjes Saskia Minnaar

  1. Beste Saskia, Wat leuk dat je voor ons aan het haken bent. Voor jou is de regio Zuid-Holland Noord/Noord Holland het dichtste bij. Op hun facebookpagina vind je de actuele inleverpunten.

  1. Het patroon van een zorgenvriendje (met/zonder rits) staan op de facebook-pagina’s van de verschillende groepen. Er is zowel een brei als een haakpatroon.

 4. Hallo.
  ik heb een aantal troostdekentjes liggen en ben nog meer aan het haken.
  waar kun je ze in Gelderland afgeven?
  woon in Otterlo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.